Cursuri
CAR-TM
Cursuri
Alpinism
Alpinism - Stanca
Alpinism - Gheata
Alpinism - Ski de tura
Utile
Utile - Cazare
Utile - Harti
Utile - Meteo
Membri
Contact
Link-uri

Cursurile noastre acopera o larga paleta de activitati – de la cascadele de gheata la peretii de stanca – misiunea noastra ramanand constanta: aceea de a va transforma in alpinisti competenti si cu siguranta in catarare.

Ghizii nostri sunt educatori profesionisti atestati de Ministerul Turismului prin Asociatia Ghizilor Montani din Romania (AGMR). Ei va vor oferi detalii pentru a intelege sistemele tehnice si tehnicile de catarare si va vor ajuta sa va dezvoltati abilitatea cea mai importanta – puterea de a lua decizii corecte. Toate activitatile sunt la standardele AGMR fiind revizuite si acreditate in permanenta.

Increderea in abilitatile noastre de a tranforma elevii in alpinisti cu deprinderi corecte se bazeaza pe experienta si cunostiintele pe care le-am acumulat In cei 12 ani de existenta ai asociatiei. Noi permitem o rata maxima de 3:1 elevi la un instructor si oferim cursuri personalizate.

In timpul cursurilor noastre nu este o atmosfera de presiune sau concurenta. Incercam sa oferim o atmosfera de prietenie si de distractie orientata asupra scopurilor noastre.

Noi dorim ca sa invatati sa va catarati si sa o faceti corect si bine, urmarind progresul elevilor ca o reflectare directa a profesionalismului, abilitatilor si integritatii noastre.

VARA PE STANCA – IARNA PE GHEATA:
O PALETA COMPLETA A SCOLII DE ALPINISM

STANCA

Cursurile de catarare pe stanca dureaza de la o zi la sesiuni de mai multe zile si cuprind toata paleta de deprinderi de catarare, securitate si salvare.

NIVELUL DE BAZA PE STANCA

Catararea pe stanca poate fi o experienta distractiva si interesanta pentru oricine. Acest curs de la una la patru zile constituie o solida introducere pentru cei care nu s-au catarat niciodata sau vor sa isi reactualizeze deprinderile

NIVELUL INTERMEDIAR PE STANCA

Daca aveti ceva experienta de catarare sau ati urmat cursul de baza, acest curs va va oferi sansa de a imbunatati si dezvolta deprinderile voastre.

LECTII PRIVATE SI CATARARE CU GHID

Cursurile private implica un inalt nivel de personalizare. La aceste cursuri sunt permise doar doua persoane la un ghid.

O ZI DE LA PANOU LA STANCA

Daca v-ati catarat in sala (pe panouri artificiale) acest curs este pentru voi. Deci, treceti la soare.

O ZI INTRODUCERE “CAP DE COARDA”

Dupa ce s-au catarat in sala sau pe trasee de escalada sportiva, multi cataratori fac tranzitia spre trasee traditionale ca si “cap de coarda” Participantii vor fi asistati spre a face acest pas.

PROGRAM DE DOUA ZILE – “CAP DE COARDA”

Conducerea unei echipe pe stanca e o afacere serioasa. Acest curs intensiv se concentreaza asupra sistemelor de protectie, ancorelor si asupra responsabilitatii ce revine odata cu “onoarea” de a fi “cap de coarda”.

DOUA ZILE CURS DE AUTO-SALVARE

Acest curs este esential daca planificati sa fiti “cap de coarda” mai ales In trasee de mai multe lungimi sau in “teren de aventura”.

O ZI SAU DOUA PROGRAM DE CATARARE “TOPROPE”

Abilitatile de a instala singuri o “mansa” va ofera libertatea de a merge la catarat pe cont propriu. In acest curs noi oferim caile pentru a va instala repede si sigur un “atelier” de catarare unde vreti voi.

O ZI DE EVALUARE A DEPRINDERILOR DE CATARARE

Acest program este destinat celor care au ajuns la un nivel si doresc o evaluare a deprinderilor lor pentru a trece la nivelul urmator.

PROGRAME PENTRU FAMILIE SI GRUPURI

Noi oferim pachete speciale pentru familie sau grupuri. Contactati-ne pentru mai multe informatii.

AGMR – PROGRAME PENTRU VIITORII GHIZI

Scoala noastra este abilitata sa va pregateasca pentru seminariile si examenele necesare pentru profesiunea de ghid montan. Asociatia Ghizilor Montani din Romania (AGMR) este singura organizatie care califica ghizi montani In Romania.

INTREBARI FRECVENTE

Cand pot solicita un curs?

Cursurile sunt oferite tot timpul, deci, puteti rezerva oricand un curs. Sezonul pentru catarare pe stanca este aprilie-noiembrie.

Unde se desfasoara cursurile?

Cursurile se desfasoara la Herculane, In Cheile Nerei sau alte locatii stabilite de comun acord.

Cat costa un program?

Pretul depinde de cursul solicitat, de locatie si de numarul de persoane din grup. In medie circa 15 EUR/zi/persoana.

Cum pot sa ma inscriu?

Orice inscriere se face prin completarea unor formulare, iar rezervarea acestuia prin plata unui avans. Restul va fi platit la inceperea cursului. Va puteti inscrie si telefonic sau prin e-mail.

Ce se intampla daca ploua?

Daca vremea nu permite catararea aveti optiunea de reprogramare sau solicitarea avansului. Decizia de anulare a programului din cauze meteo se ia de catre ghid in dimineata zilei respective. Trebuie sa fiti prezent sau riscati sa pierdeti avansul dat.

Ce echipament este necesar?

Tot echipamentul tehnic este pus la dispozitie de catre CAR-TM, fiind inclus in costul lectiei. Fiecare participant este responsabil de hainele adaptate conditiilor meteo, un rucsac mic si mancarea si apa necesare pentru fiecare zi. De asemenea va veti asigura transportul la si de la locul de catarare.

Unde o sa locuiesc pe timpul cursului?

Toate programele sunt zilnice, iar clientii sunt responsabili pentru cazarea lor.

Cat timp dureaza cursul intr-o zi?

Fiecare curs dureaza 6-8 ore pe zi. Ne intalnim intre orele 9.00-9.30 in fiecare dimineata si teminam Intre 3.30 si 5.00 dupa masa.

Pot copii sa se catere?

Copii iubesc sa se catere, ei sunt cataratori innascuti si nu au frica. Am instruit copii si intelegem nevoile lor speciale. Pentru cei sub 15 ani incurajam prezenta unui adult sau a altui copil. Pentru cei sub 12 ani este necesara prezenta unui adult sau lectii private. Va rugam sa ne contactati pentru informatii despre aceste probleme.

Nu sunt copil, dar pot sa invat sa ma catar?

Daca sunteti dispus sa invatati, entuziast si intr-o forma fizica rezonabila, noi putem sa va invatam sa va catarati, indiferent de varsta pe care o aveti.

Unde pot afla mai multe informatii?

prin e-mail:
cartimisoara@yahoo.com
sau la:
-Adrian Glavan – ghid montan, atestat nr.1179 – tel. 0744261737; e-mail:
aglavan@rdslink.ro
-Adrian (Negru) Lancrangean – ghid montan, atestat nr.1182 – tel. 0744596980; e-mail:
alnegru@yahoo.com

Cursurile se desfasoara si iarna cu oferte de sezon – alpinism hivernal, schi de tura.

Oferta se completeaza si cu excursii pe munte, de diferite grade de dificultate sau cu alte activitati montane dupa dorintele Dumneavoastra. Solicitati informatii.